0000224819

Nie działamy dla zysku. Podejmujemy trudne tematy. Aby nieść dalej pomoc potrzebujemy wsparcia osób, które myślą podobnie do nas.

Słowo “uchodźcy” rozpala ostatnio wiele emocji, jest wykorzystywane w grach politycznych. My wierzymy, że stosunek do przyjezdnych jest miarą naszego człowieczeństwa. Nie zważając na krytykę i nie wdając się w bieżące dyskusje, realizujemy naszą misję – pomagamy tym najsłabszym, tym którzy najmniej mają wpływu na własną sytuację. Nieprzerwanie, od sześciu lat, niemal dzień w dzień, pedagodzy i wolontariusze Fundacji dla Wolności opiekują się dziećmi – ofiarami wojen i przemocy – które znalazły schronienie w ośrodku dla cudzoziemców na warszawskim Targówku.

Na co wydajemy 1%

Nasze rachunki to 4-5 tysięcy złotych miesięcznie. Na utrzymanie świetlicy, na książki, gry, materiały edukacyjne, bilety autobusowe i skromne pensje wykwalifikowanych pedagogów, którzy spędzają w ośrodku codziennie po kilka godzin.

Jak rozliczyć PIT

Najłatwiejszą formą rozliczenia jest skorzystanie z programu PITax.pl.

Przekaż 1 procent dla dzieci uchodźców

PITax to profesjonalny program do rozliczania rocznych deklaracji PIT za 2017 rok. Rozliczysz i wyślesz do systemu e-Deklaracje wszystkie rodzaje PIT. Odliczysz wszystkie ulgi podatkowe, w tym ulgę ulgę na dzieci, ulgę na internet, ulgę rehabilitacyjną. Bezpłatnie i bez ograniczeń. Możesz też skorzystać z pomocy doradców.

Przekaż 1 procent

Przekazanie 1% podatku jest bardzo łatwe i nie wymaga dokonywania żadnych płatności ani oczekiwania na zwrot pieniędzy z urzędu skarbowego. Odbywa się bezgotówkowo. W zeznaniu podatkowym wystarczy wpisać nasz numer KRS oraz wyliczoną kwotę 1% podatku dochodowego.

1-procent-pit

1% podatku mogą przekazać ryczałtowcy – PIT 28, przedsiębiorcy – PIT 36, przedsiębiorcy-liniowcy – PIT 36L, pracownicy – PIT 37, gracze giełdowi – PIT 38, osoby, które sprzedały nieruchomość – PIT 39.

Dziękujemy!