Rozlicz PIT, przekaż 1 procent

rozlicz pit największy zwrot podatkowy pomoc ekspertów za darmo gwarancja poprawnych rozliczeń

Przekaż 1 procent dla dzieci uchodźców

Nie działamy dla zysku. Podejmujemy trudne tematy. Aby nieść dalej pomoc potrzebujemy wsparcia osób, które myślą podobnie do nas.

Słowo „uchodźcy” rozpala ostatnio wiele emocji, jest wykorzystywane w grach politycznych. My wierzymy, że stosunek do przyjezdnych jest miarą naszego człowieczeństwa. Nie zważając na krytykę i nie wdając się w bieżące dyskusje, realizujemy naszą misję – pomagamy tym najsłabszym, tym którzy najmniej mają wpływu na własną sytuację. Nieprzerwanie, od sześciu lat, niemal dzień w dzień, pedagodzy i wolontariusze Fundacji dla Wolności opiekują się dziećmi – ofiarami wojen i przemocy – które znalazły schronienie w ośrodku dla cudzoziemców na warszawskim Targówku.

Na co wydajemy 1%

Nasze rachunki to 4-5 tysięcy złotych miesięcznie. Na utrzymanie świetlicy, na książki, gry, materiały edukacyjne, bilety autobusowe i skromne pensje wykwalifikowanych pedagogów, którzy spędzają w ośrodku codziennie po kilka godzin.

Jak rozliczyć PIT

Najłatwiejszą formą rozliczenia jest skorzystanie z programu PITax.pl.

PITax to profesjonalny program do rozliczania rocznych deklaracji PIT za 2017 rok. Rozliczysz i wyślesz do systemu e-Deklaracje wszystkie rodzaje PIT. Odliczysz wszystkie ulgi podatkowe, w tym ulgę ulgę na dzieci, ulgę na internet, ulgę rehabilitacyjną. Bezpłatnie i bez ograniczeń. Możesz też skorzystać z pomocy doradców.

Przekaż 1 procent

Przekazanie 1% podatku jest bardzo łatwe i nie wymaga dokonywania żadnych płatności ani oczekiwania na zwrot pieniędzy z urzędu skarbowego. Odbywa się bezgotówkowo. W zeznaniu podatkowym wystarczy wpisać nasz numer KRS oraz wyliczoną kwotę 1% podatku dochodowego.

1-procent-pit

1% podatku mogą przekazać ryczałtowcy – PIT 28, przedsiębiorcy – PIT 36, przedsiębiorcy-liniowcy – PIT 36L, pracownicy – PIT 37, gracze giełdowi – PIT 38, osoby, które sprzedały nieruchomość – PIT 39.

Dziękujemy!