Zostań wolontariuszką / wolontariuszem Fundacji dla Wolności

Czy chcesz razem z nami budować Polskę przyjazną uchodźcom? Czy są Ci bliskie tematy wielokulturowości, aktywizmu, sportu, pomocy potrzebującym? Czy chcesz rozwijać różne umiejętności i wykorzystywać je w pracy z dziećmi i dorosłymi z różnych stron świata? Jeśli tak, mamy ofertę dla Ciebie.

Kogo szukamy

W naszej fundacji potrzebni są ludzie o różnych kompetencjach. Niezależnie od tego, czy wolisz pracę z ludźmi, czy lepiej odnajdujesz się w zadaniach administracyjnych, w biurze czy on-line, czy możesz poświęcić na to dużo czasu czy masz go niewiele, znajdziesz u nas coś dla siebie. Ważne, żebyś mogła / mógł robić to w miarę regularnie przez co najmniej kilka miesięcy.

Co oferujemy

Oferujemy szkolenie odpowiednie do Twojego stanowiska, miłą atmosferę, wsparcie i pełne zaangażowanie we wspólne działania. Możliwość realizacji praktyk zawodowych lub stażu, a po ich zakończeniu nawiązania stałej współpracy w formie odpłatnej.

Aktualne oferty wolontariatu

Specjalista social media

Wyszukiwanie informacji w internecie, a także tworzenie i redagowanie postów na Facebooku i Instagramie na podstawie przygotowanych przez nas treści, tworzenie grafik (np. w programie Canva), utrzymywanie komunikacji z odbiorcami. Wymiar czasu – ok. 2 godz. dziennie, w biurze raz w tygodniu, reszta w biurze lub zdalnie. Konieczny język angielski (czytanie i pisanie) oraz podstawowa znajomość social media.

Pomoc w magazynie

Wsparcie w prowadzeniu tymczasowego free-shopu, uruchomionego w związku z przyjazdem uchodźców i uchodźczyń z Ukrainy. W magazynie na Placu Hallera 5 w Warszawie można zaopatrzyć się w ubrania, chemię gospodarczą czy jedzenie. Pomoc polega przede wszystkim na odbieraniu dostaw, sortowaniu darów, wydawaniu towaru. Wolontariat krótkoterminowy, po kilka lub kilkanaście godzin w tygodniu.

Asystent koordynatora Etnoligi

Pomoc logistyczna w organizacji zajęć sportowych (obsługa zawodów, fotografowanie i obróbka zdjęć, pisanie relacji), a także animowanie dodatkowych spotkań i aktywności pozaboiskowej uczestników. Konieczna dyspozycyjność w weekendy, znajomość języka angielskiego w mowie (inne języki też mile widziane), komunikatywność, punktualność i samodzielność.

Wyślij swoje zgłoszenie

Coś poszło nie tak. Spróbuj jeszcze raz.
Opisz powyżej swoje zainteresowania, dyspozycyjność, czy masz prawo jazdy i ewentualnie inne informacje, które mogą być ważne w kontekście oferty