Rekrutujemy: opiekunowie i trenerzy sportowi

Fundacja dla Wolności zatrudni osoby do pracy z dziećmi i młodzieżą z Ukrainy.

Fundacja dla Wolności poszukuje opiekunów / opiekunek grup dziecięcych i młodzieżowych, a także trenera / trenerki piłki nożnej oraz trenera / trenerki koszykówki (lub innego sportu zespołowego).

Opiekun / opiekunka

Oczekiwania:

• wykształcenie wyższe na kierunkach: pedagogika, pedagogika specjalna, psychologia, nauka o rodzinie, resocjalizacja itp. albo na innym kierunku uzupełnionym studiami podyplomowymi ww. zakresie lub kursem kwalifikacyjnym z zakresu pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej, lub co najmniej wykształcenie średnie i co najmniej 2-letni staż pracy z dziećmi i/lub młodzieżą
  • doświadczenie w pracy grupowej z dziećmi, w tym np. w świetlicach, na koloniach, w harcerstwie
  • znajomość języka ukraińskiego
  • umiejętności organizacyjne

Mile widziane:

• dodatkowa dyspozycyjność w soboty lub niedziele
  • znajomość języka polskiego, rosyjskiego i innych
  • doświadczenie w pracy z migrantami

Zadania:

• opieka nad dziećmi i młodzieżą z Ukrainy (6-18 lat) przebywającą Punkcie Recepcyjnym GlobalExpo (ul. Modlińska 6D w Warszawie) w trakcie wyjść na zajęcia sportowe i wycieczki na terenie Warszawy, w szczególności:
  • rekrutacja uczestników na terenie Punktu
  • organizowanie grup i zbiórek uczestników
  • prowadzenie rejestracji (listy obecności, zgody opiekunów prawnych)
  • zapewnienie bezpieczeństwa wszystkim uczestnikom podczas wyjść
  • współpraca z koordynatorem projektu i trenerami sportowymi

Oferujemy:

• zatrudnienie w formie umowy zlecenie (20-35 godz. w tygodniu) w terminie 1.10.-31.12.2022
  • wynagrodzenie 50 zł brutto / godz.
  • superwizje i wsparcie psychologa

Osoby chętne do udziału w rekrutacji zapraszamy do przesłania CV (w języku polskim lub ukraińskim): praca@fundacjadlawolnosci.org do 26 września 2022 r. W tytule wiadomości prosimy wpisać: „CV opiekun / opiekunka Modlińska”. Wybrane osoby zaproszone będą na rozmowę rekrutacyjną. Fundacja zastrzega sobie prawo do wcześniejszego zakończenia rekrutacji i wstrzymania przyjmowania ofert, a także do rezygnacji z wyboru którejkolwiek z ofert.

Trener / trenerka

Oczekiwania:

• wykształcenie średnie lub wyższe
  • udokumentowana wiedza, doświadczenie i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań instruktora sportu – preferowane będzie wykształcenie pedagogiczne o profilu sportowym lub uprawnienia instruktorskie (trenera, nauczyciela wychowania, fizycznego, animatora sportu, itp.)
  • co najmniej 2-letni staż w pracy z dziećmi i/lub młodzieżą
  • umiejętności organizacyjne

Mile widziane:

• znajomość języka ukraińskiego
  • doświadczenie w pracy z migrantami
  • członkostwo w klubach i organizacjach sportowych

Zadania:

• prowadzenie zajęć sportowych (piłka nożna, koszykówka, inne sport zespołowe – do wyboru lub łącznie) dla dzieci i młodzieży z Ukrainy (6-18 lat) w Warszawie (Praga Północ, Targówek, Białołęka), w szczególności:
  • przekazywanie aktualnej wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu treningu sportowego w danej dyscyplinie
  • rozwijanie motoryki, koordynacji i ogólnej sprawności ruchowej
  • zapewnienie bezpieczeństwa i dobrej atmosfery podczas zajęć
  • współpraca z koordynatorem projektu i opiekunami grup

Oferujemy:

• zatrudnienie w formie umowy zlecenie (6-15 godz. w tygodniu) w terminie 1.10.-31.12.2022
  • wynagrodzenie 95 zł brutto / godz.
  • superwizje i wsparcie psychologa

Osoby chętne do udziału w rekrutacji zapraszamy do przesłania CV (w języku polskim lub ukraińskim): praca@fundacjadlawolnosci.org do 26 września 2022 r. W tytule wiadomości prosimy wpisać: „CV trener / trenerka Modlińska”. Wybrane osoby zaproszone będą na rozmowę rekrutacyjną. Fundacja zastrzega sobie prawo do wcześniejszego zakończenia rekrutacji i wstrzymania przyjmowania ofert, a także do rezygnacji z wyboru którejkolwiek z ofert.

2 odpowiedzi na “Rekrutujemy: opiekunowie i trenerzy sportowi”

Trener sportowy, instruktor sportu. Magister wychowania fizycznego i sportu. Pedagogika i metodyka wychowania fizycznego i sportu. 30 lat doświadczenia trenera sportowego. Kontakt telefoniczny 739528488. Serhii.