komunikat

Beyond Sport Global Awards

Fundacja dla Wolności wyróżniona w prestiżowym konkursie amerykańskiego think tanku

Przedstawiciele Fundacji dla Wolności uczestniczyli w Nowym Jorku w dorocznej konwencji globalnego think tanku Beyond Sport. Była to rzadka okazja do spotkania w jednym miejscu kilkudziesięciu liderów organizacji z całego świata zmieniających na co dzień społeczeństwa poprzez sport. Przez dwa dni prezentowano najciekawsze projekty i dyskutowało nad przyszłością sportu.

Największe wrażenie zrobiły na nas zajęcia praktyczne. Podczas gier i zabaw na własnej skórze przekonaliśmy się o skuteczności niektórych nowatorskich rozwiązań, rozwijających konkretne umiejętności, m.in. pracy zespołowej. Wielkie wrażenie zrobiła na nas też nowojorska infrastruktura sportowa i iście amerykański rozmach konwencji.

Podczas finałowej gali przedstawiciele naszej fundacji odebrali też wyróżnienie dla Etnoligi za wkład na rzecz zrównoważonego rozwoju miast.