Zespół

Zarząd

Krzysztof Jarymowicz
Absolwent psychologii i etnografii na Uniwersytecie Warszawskim. Jeden z założycieli fundacji, obecnie prezes jej zarządu. Pomysłodawca i koordynator Etnoligi. Wcześniej pracował m.in. jako dziennikarz. Wychowuje trójkę dzieci. Interesuje się piłką, ale lepsze wyniki ma w szachach. Zapalony rowerzysta.
Magdalena Zaborowska
Pedagog i animatorka kultury. Absolwentka Wydziału Pedagogicznego i Instytutu Kultury Polskiej UW. Zajmuje się edukacją pozaformalną i międzykulturową. Koordynatorka programu edukacyjnego dla małych uchodźców i wymian młodzieżowych. Prowadzi warsztaty nt. fair play, fotografii, filmu i ceramiki. Współpracowała z licznymi organizacjami pozarządowymi i instytucjami samorządowymi. W życiu stawia na pasje i aktywny tryb życia – lepi z gliny, gotuje, podróżuje.

Rada

Antoni Adamowicz
Dyplomata, absolwent Instytutu Socjologii UW. Pracował w organizacjach pozarządowych we Włoszech i Hiszpanii. Pomysłodawca kampanii społecznej „Tiszert dla Wolności”, jeden z założycieli fundacji. Pracuje w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Pasjonuje się kinem, fotografią i podróżami.
Dora Montagna
Tłumaczka i językoznawczyni. Absolwentka Lingue e Letterature Straniere Univerisita degli Studi (Turyn), studiowała również w Hiszpanii i Warszawie. Współzałożycielka fundacji. Pracowała jako animatorka teatralna w szkołach, więzieniach i szpitalach. Interesuje się europejskimi projektami mobilności i integracji europejskiej.
Julian Kutyła
Wicenaczelny pisma „Krytyka Polityczna”, kierownik jego witryny internetowej. Doktor filozofii, publicysta, tłumacz z języka angielskiego i francuskiego (m.in. Žižek, Hardt, Badiou, Erlbruch). Publikował w „Gazecie Wyborczej” i „Rzeczpospolitej”.

Zespół

Weronika Brączek
Izabela Orłów
Dariusz Kosiński
David Huerta Beltran
Karol Mikulski
Giorgi Komoshvili
Monika Szczerba
Anna Dąbrowa
Studentka stosunków międzynarodowych oraz prawa na Uniwersytecie Warszawskim. Od najmłodszych lat nabywałam doświadczenia w samorządach uczniowskich i organizacjach pozarządowych. Chętnie udzielam się we wszelkich formach wolontariatu, czerpiąc radość z działania na rzecz innych. Przedmiotem moich zainteresowań jest polityka międzynarodowa oraz prawo międzynarodowe publiczne. Uwielbiam teatr i podróże. Wolne chwile staram się spędzać aktywnie, w myśl zasady, że sport to zdrowie.
Paulina Dinh Manh
Studentka psychologii na Uniwersytecie Warszawskim. Ogromną przyjemność sprawia mi praca z dziećmi, których szczere uśmiechy są najlepszym bodźcem do dalszego działania. Wielokrotnie angażowałam się w akcje charytatywne i wciąż chętnie wspieram różne inicjatywy jako wolontariuszka. Miłośniczka gotowania, filmów i książek – nieustannie głodna świata.
Patrycja Grabek
Jestem studentką farmacji Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Świat chemii i leków to moja największa pasja, a zaraz po tym jest fascynacja językiem łacińskim, którą zostałam zarażona w liceum. Od dziecka bardzo lubię śpiewać, co łączy się z moją miłością do musicali i bajek Disneya. Oprócz tego uwielbiam książki i góry. Zaś w wolnym czasie spełniam zamiłowania kulinarne, głównie poprzez pieczenie ciast.
Anna Laszecka
Pracuję z dziećmi z autyzmem jako terapeuta. W wolnych chwilach muzykuję i działam w dwóch zespołach muzycznych. Interesuję się folklorem i tradycyjną kulturą ludową oraz muzykoterapią. Uwielbiam literaturę rosyjską i polskie góry.
Kacper Porembski
W swoim życiu byłem już podoficerem straży pożarnej, zawodnikiem brazylijskiego jiu-jitsu, biegaczem, gitarzystą. Robię filmy i zdjęcia, podróżuję. Lubię filozofię i ciężkie treningi sportowe. Mam zamiar objechać świat wzdłuż i wszerz. Spełniam się w pracy z ludźmi i dla ludzi.