Zarząd

Krzysztof Jarymowicz

Absolwent psychologii i etnografii na Uniwersytecie Warszawskim. Jeden z założycieli fundacji, obecnie prezes jej zarządu. Pomysłodawca i koordynator Etnoligi. Wcześniej pracował m.in. jako dziennikarz. Wychowuje trójkę dzieci. Interesuje się piłką, ale lepsze wyniki ma w szachach. Zapalony rowerzysta.

Magdalena Zaborowska

Pedagog i animatorka kultury. Absolwentka Wydziału Pedagogicznego i Instytutu Kultury Polskiej UW. Zajmuje się edukacją pozaformalną i międzykulturową. Koordynatorka programu edukacyjnego dla małych uchodźców i wymian młodzieżowych. Prowadzi warsztaty nt. fair play, fotografii, filmu i ceramiki. Współpracowała z licznymi organizacjami pozarządowymi i instytucjami samorządowymi. W życiu stawia na pasje i aktywny tryb życia – lepi z gliny, gotuje, podróżuje.

Rada

Antoni Adamowicz

Dyplomata, absolwent Instytutu Socjologii UW. Pracował w organizacjach pozarządowych we Włoszech i Hiszpanii. Pomysłodawca kampanii społecznej “Tiszert dla Wolności”, jeden z założycieli fundacji. Pracuje w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Pasjonuje się kinem, fotografią i podróżami.

Dora Montagna

Tłumaczka i językoznawczyni. Absolwentka Lingue e Letterature Straniere Univerisita degli Studi (Turyn), studiowała również w Hiszpanii i Warszawie. Współzałożycielka fundacji. Pracowała jako animatorka teatralna w szkołach, więzieniach i szpitalach. Interesuje się europejskimi projektami mobilności i integracji europejskiej.

Julian Kutyła

Wicenaczelny pisma “Krytyka Polityczna”, kierownik jego witryny internetowej. Doktor filozofii, publicysta, tłumacz z języka angielskiego i francuskiego (m.in. Žižek, Hardt, Badiou, Erlbruch). Publikował w “Gazecie Wyborczej” i “Rzeczpospolitej”.

Zespół i współpracownicy

Magdalena Zaborowska